Als industrieel reiniger is het belangrijk dat je een harde werker bent die niet bang is om vies te worden, laat thuis te komen of lange werkdagen te maken. Het is echt een baan voor de harde werkers onder ons.

Omdat je vaak werkt in een team van verschillende mensen is het belangrijk dat jij een teamplayer bent, maar daarnaast ook prima de werkzaamheden zelfstandig kan uitvoeren.

Als industrieel reiniger is het handig wanneer je kennis en ervaring hebt in de industrie. Hierdoor weet je vaak al het één en ander af van de regels bij opdrachtgevers en wat er van je wordt verwacht. Uiteraard is het bij iedere opdrachtgever en functie anders, maar in grote lijnen weet jij wat er moet gebeuren.

Tijdens je werkzaamheden ben jij verantwoordelijk voor het schoonmaken van het terrein, de tank of andere ruimte, dit kan in combinatie zijn met een hoge druk spuit. Wanneer je hiermee aan de slag gaat is het belangrijk dat je de benodigde papieren in je bezit hebt en hierdoor kennis hebt van de werking en gevolgen van het werken met een hoge druk spuit.

Heb je dit certificaat niet dan is het mogelijk dit tijdens je loopbaan te behalen, enkel betekent dat dat je niet mag werken met een hoge druk spuit tot je dit certificaat behaalt hebt. Daarnaast is het wel noodzakelijk dat je in het bezit bent van een VCA certificaat, dit vertelt ons en de opdrachtgever dat jij veilig en met oog op de gezondheid de werkzaamheden kan uitvoeren.